SANTORINI

--SANTORINI

Ostrvo Santorini je "supermodel" grčkih ostrva, čije je lice prepoznatljivo širom sveta. Santorini očarava svojim raznobojnim stenama koje se uzdižu iz mora, prepoznatljiv je po kućama bele boje, zapanjujućim panoramama, romantičnim zalascima sunca, vulkansko pešanim plažama...
Onda ni ne čudi što Santorini godišnje poseti preko 1,5 miliona turista.*
Santorini je deo ostrvske grupe Kikaldi, nalazi se u Egejskom moru, negde na polovini puta između Atine i Krita. Pre nekoliko hiljada godina, ostrvo je pogodila velika vulkanska erupcija koja je prouzrokovala da centar ostrva potone, ostavljajući iza sebe krater sa visokim liticama, koji je danas zaštitni znak Santorinija!
*
Odmarališta istočne obale, kao što su Kamari i Perisa, imaju tradicionalnije ponude za odmor, posetioci ovde mogu uživati u sunčanim plažama, vodenim sportovima, barovima, šetalištima... Plaže istočne obale su obložene crnim peskom, a na južnoj obali, nalazi se niz plaža prepoznatljivih po raznobojnim peščanim plažama,a dramatična Crvena plaža je omiljena kod posetilaca. Unutrašnjost ostrva dominira vinogradima i tradicionalnim selima koja vam omogućavaju da uživate u mirnijoj atmosferi - van turističke gužve.

DIREKTAN LET -WizzAir

**SMENE NA 7,10,11 ili 14noćenja,počevši od 13.06.pa sve do 15.09.2021

Program putovanja
1. dan BEOGRAD – SANTORINI. Čekiranje za let najkasnije dva sata pre poletanja. Poletanje aviona za Santorini u 18.20 sati  ili prema izdatoj avio karti ukoliko je let u drugim vremenima po redovnom redu letenja avio kompanije. Direktan let do Santorinija traje oko 2 sata. Transfer do odabranog hotela ili apartmana. Noćenje.
2.  do pretposlednji dan SANTORINI - Boravak i hotelu ili apartmanu na bazi uplaćenih usluga. Tokom boravka postoji mogućnost organizovanja fakultativnih izleta na destinaciji na stranom jeziku.
Posledniji dan SANTORINI - BEOGRAD. Napuštanje smeštajnog objekta. Slobodno vreme. Transfer na aerodrom. Poletanje aviona za Beograd u 21.45 h ili prema izdatoj avio karti. Dolazak u Beograd.
U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO
Prevoz avionom na relaciji Beograd – Santorini  - Beograd (redovan let Wizz Air-a) sa uključenim prtljagom do 20 kg (jedan kofer); cena je rađena na osnovu bazične tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta, moguće je putovati uz doplatu za sledeću raspoloživu tarifu. Minimum 5 noćenja u hotelu ili apartmanu na bazi odabranih usluga; transferi autobusom ili automobilom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma.


SMEŠTAJ U PONUDI:

-HOTEL ALEXANDRA HOTEL & APARTMENTS **-hotel Alexandra se nalazi u mestu Kamari na 80 m od peščano-šljunkovite plaže, 400 m od centra mesta, 2,4 km od aerodroma i 9 km od glavnog grada na ostrvu, Fire.
Cena po osobi od 589e (noćenje sa doručkom)

-HOTEL DIVELIA ***-hotel Divelia se nalazi  250 m od šljunkovite  plaže u mestu Perisa, 12 km od glavnog grada Fire i 13 km od aerodroma. Hotel ima 19 soba.
Cena po osobi od 604e (noćenje sa doručkom)

-HOTEL ZEPHYROS SANTORINI ***-Hotel Zephyros se nalazi u mestu Kamari, 250 m od peščano-šljunkovite plaže, 5 km od aerodroma.
Cena po osobi od 696e (noćenje sa doručkom)

-Hotel Iliada ***-Hotel Iliada se nalazi u mestu Perivolos, 220 m od peskovito-šljunkovite plaže, 12 km od aerodroma, 7 km od grada Fira.
Cena po osobi 703e (noćenje sa doručkom)

-HOTEL ALIA ***hotel Alia nalazi se u mestu Kamari, na 500 m udaljenosti kako od peščano-šljunkovite plaže, tako i od centra mesta. Aerodrom je udaljen 2,6 km, a glavni grad Fira 9 km.
Cena po osobi od 710e (noćenje sa doručkom)

-HOTEL KAMARI BEACH-SANTORINI ***-hotel Kamari Beach smešten je na plaži (deli ga šetalište) u mestu Kamari. Od aerodroma je udaljen 4 km, a od glavnog grada na ostrvu Fire 9 km.
Cena po osobi od 879e (noćenje sa doručkom)

-HOTEL AEGEAN PLAZA ****-hotel Aegean Plaza se nalazi 50 m peščano-šljunkovite plaže, 100 m od centra mesta Kamari, 9 km od glavnog grada Fire i 3 km od aerodroma.
Cena po osobi od 1054e (noćenje sa doručkom)

-HOTEL SANTORINI PALACE ****-hotel Santorini Palace nalazi se u Firostefaniju, na 1 km od centra glavnog grada Fire, 4,6 km od aerodroma, 6,5 km od grada Oia. Plaža u Kamariju udaljena je 9 km, kao i plaža u Perisi.
Cena po osobi od 1197e (noćenje sa doručkom)

-HOTEL AQUA BLUE ****-hotel Aqua Blue se nalazi 50 m od peščano-šljunkovite plaže (prelazi se ulica), u mestu Perisa, 10 km od aerodroma.
Cena po osobi od 1221e (noćenje sa doručkom)

-HOTEL ANDROMEDA VILLAS & SPA RESORT ****-hotel Andromeda Villas nalazi se u mestu Imerovigli, na 2 km udaljenosti od Fire i 6 km udaljenosti od aerodroma. Plaža u Kamariju je udaljena 9 km, a ostrvska atrakcija, Crvena plaža 10 km.
Cena po osobi od 1480e 

-HOTEL BELVEDERE SANTORINI ****-hotel Belvedere se nalazi u mestu Firostefani, na liticama iznad mora, 9 km od aerodroma, 17 km od plaže Kamari. Hotel ima ukuono 23 sobe.
Cena po osobi od 1652e (noćenje sa doručkom)
 
U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO
Individualni troškovi, međunarodno putno zdravstveno osiguranje na destinaciji, fakultativni izleti, taksa na noćenje. 
TAKSA NA NOĆENJE je obavezna od 01.01.2018., naplaćuje se na licu mesta i regulisana na sledeci nacin:
0,50 eur po sobi, po noćenju za hotele sa 1-2 zvezdice
1,50 eur po sobi, po noćenju za hotele sa 3 zvezdice
3,00 eur po sobi, po noćenju za hotele s 4 zvezdice
4,00 eur po sobi, po noćenju za hotele sa 5 zvezdica.
Cena zavisi od trenutne raspoloživosti slobodnih mesta, kao i od datuma rezervacije i datuma polaska i povratka sa putovanja. Cena zavisi od trenutne raspoloživosti slobodnih mesta, kao i od datuma rezervacije i datuma polaska i povratka sa putovanja.

Važne napomene
Ulazak u Grčku od 14. 05.2021.g. je omogućen za sve srpske državljane koji budu priložili:
- potvrdu o vakcinaciji (prihvaćene su sve vakcine sa kojima se trenutno vrši imunizacija u Republici Srbiji) ili
- negativan PCR test.
Realizacija svih programa putovanja agencije FILIP TRAVEL zavisi od epidemioloških mera koje donose nadležni organi države Srbije, kao i država tranzita ili krajnje destinacije. Od momenta objavljivanja programa putovanja do momenta realizacije putovanja, moguće su izmene uslova za realizaciju putovanja, ukidanje pojedinih mera ili uvođenje novih. Za realizaciju putovanja, merodavni su uslovi putovanja važeći na dan početka putovanja. Uvođenje novih epidemioloških mera koje ne isključuju realizaciju putovanja na ugovoreni način, ne može biti osnov za otkaz ugovorenog putovanja od strane putnika. Putnici su u obavezi da prihvate i poštuju sve državne mere važeće na dan početka putovanja, u cilju realizacije ugovorenog putovanja.

Cena avio karte je rađena na bazi osnovne, najpovoljnije tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledeće raspoložive tarife.
Po potvrdi rezervacije i uplati akontacije, izdaje se avio karta. Kada se jednom avio karta izda, NE POSTOJI MOGUĆNOST REFUNDACIJE, niti promene imena, prezimena kao ni datuma, a prema pravilima avio prevoznika! Molimo Vas da to imate u vidu prilikom rezervacije aranžmana. Putnik je obavezan da prilikom rezervacije priloži kopiju prve strane važećeg pasoša sa kojim će putovati na uplaćeno putovanje.
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

U ukupnu cenu aranžmana je uračunata YQ taksa koja predstavlja nadoknadnu za gorivo, u iznosu definisanom ugovorom sa avio prevoznikom. Iznos YQ taksi je podložan promeni i zavisi od devijacije cene goriva na tržištu. U slučaju povećanja taksi, putnik je u obavezi da izvrši doplatu pre započetog putovanja.

Za državljane R.Srbije viza nije potrebna za boravak u R.Grčkoj do 90 dana u periodu od 6 meseci računajući od prvog dana prvog ulaska. Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina i koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce pasoša R. Srbije koje je izdalo MUP RS-Koordinaciona uprava. Putnicima se savetuje da prilikom ulaska u Grčku provere da li su im grčki pogranični organi stavili pečat o ulasku u pasoš (kako ne bi imali problema prilikom izlaska iz Grčke). 

U skladu sa trenutnom situacijom u vezi sa pandemijom virusa CORONA sve zemlje su usvojile protokole i pravila ponašanja u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije. Putnici se pozivaju na ličnu odgovornost uz molbu da se sve mere i pravila ponašanja poštuju u potpunosti kako bi se sačuvalo lično zdravlje, kao i zdravlje svih ostalih ljudi iz okruženja.
Obavezno je nošenje zaštitnih maski na aerodromu, tokom trajanja leta u avionu kao i u prevoznom sredstvu na transferu na destinaciji (autobus, minibus, taxi vozilo). Na pasoškoj kontroli putnici su obavezni da skinu masku radi potvrde identiteta. Na pojedinim aerodromima se vrši beskontaktno merenje temperature pre ulaska u avion.
Mere fizičke i socijalne distance će biti primenjene na svim destinacijama u svim segmentima tako da osobe koje ne pripadaju istoj grupi putnika (porodice, osobe koje putuju zajedno) zadrže rastojanje od najmanje 2 m. Moguće je da će biti sprovedeno nasumično testiranje putnika na destinaciji.
Sredstva dezinfekcije će biti dostupna na svim javnim punktovima objekata (aerodromi, hoteli i sl.).
Biće primenjeno često provetravanje zatvorenih prostorija, kao i upotreba klima uređaja sa redovnim uplivom svežeg vazduha.
Provetravanje vozila kao i dezinfekcija svih kontaktnih površina će se obavljati između korišćenja.
Na bazenima i plažama obavezna je dezinfekcija ležaljki i suncobrana posle svake upotrebe. Predviđeno je rastojanje između suncobrana od 4 m i rastojanje između ležaljki od 2 m. Hlorisanje bazena i drugih vodenih površina će biti u skladu sa dozama propisanim od stane Svetske zdravstvene organizacije. Preporučuje se nošenje sopstvenih peškira za plažu.
U hotelskim i apartmanskim objektima primenjivaće se sve mere i protokoli kako bi se klijentima omogućio bezbedan boravak. Obavezno je nošenje zaštitnih maski kompletnog osoblja. Svo osoblje je prošlo specijalnu obuku u cilju što manjeg kontakta sa gostima. Prijava u hotel biće sprovedena uz minimalni kontakt. U slučaju da se primete simptomi bolesti, biće primenjeni svi protokoli predviđeni za te situacije. Obavezna je dezinfekcija ključeva i kartica. U nekim objektima biće moguće beskontaktno elektronsko prijavljivanje i odjava na recepciji. U restoranima i barovima je obavezno rastojanje između stolova od 2 m. U objektima gde je predviđena ishrana po principu samoposluživanja biće postavljene zaštite barijere, a osoblje će servirati hranu, te niko drugi sem osoblja hotela neće biti u kontaktu sa hranom. Neki objekti će preći na izmenjeni režim posluživanja hrane. Obavezna je dezinfekcija smeštajnih jedinica pre dodeljivanja novim gostima. Mini klubovi za decu će raditi sa ogrančenim kapacitetima ili neće raditi uopšte. Održavanje higijene smeštajnih jedinica će biti rađeno po zahtevu gosta kako bi se smanjili kontakti sa osobljem.
Svi objekti zadržavaju pravo izmene servisa ili ukidanje pojedinih servisa koje pružaju, u cilju sprovođenja mera bezbednosti preporučenih od strane Svetske zdravstvene organizacije. Svi opisi objekata iz ponude Filip Travel-a su pravljeni u trenutku objavljivanja programa putovanja za leto 2020 i informativnog su karaktera, te se pojedini načini pružanja usluge ne mogu garantovati i ne mogu biti kasnije predmet reklamacije, jer se mere sprovode u cilju zaštite i bezbednosti gostiju i zaposlenih.Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.U cilju potpune pouzdanosti molimo vas da informacije proverite direktno u agenciji.

POSREDNIK: ANK TOURS                        ORGANIZATOR:FILIP TRAVEL
BULEVAR OSLOBOĐENJA 57,NOVI SAD     Licenca OTP 17/20 kat.A40
TEL:021/544-144