ISTANBUL

ISTANBUL – veličanstveni megapolis koji se prostire na dva kontinenta, nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog,Vizantijskog i Otomanskog. Leži na Bosforu koji odvaja evropski deo Turske od njenog azijskog dela. Prvo je bio poznat kao Vizantion, kasnije kao Konstantinopolis i konačno kao Istanbul. Ne propustite da upoznate najslavniju građevinu Aja Sofijukoju je u 6 veku podigao imperator Justinijan i koja je služila kao najveći hrišćanski hram na svetu. Danas je najpoznatiji muzej u Turskoj. Uz Aja Sofiju, Top Kapi i Plavu džamiju, svakako najčuvenije među njima, i mnoge druge građevine u istorijskom jezgru grada –bedemi,džamije,crkve,trgovi,medrese i hamami – proglašeni su delom svetske kulturne baštine,pod zaštitom UNESCO-a.Istanbul godišnje privuče milione turista koji žele videti njegove znamenitosti, osetiti njegov kosmopolitski duh i odličan provod koji je u ovom gradu zagarantovan.

DOLMABAHČE–EGIPATSKA PIJACA–TOPKAPI–AJA SOFIJA–PLAVA DŽAMIJA–VASELJENSKA PATRIJARŠIJA–KRSTARENJE BOSFOROM

PROGRAM PUTOVANJA:
 1. dan (utorak, 29. mart) BEOGRAD – ISTANBUL Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 10:40 h.Poletanje za Istanbul u 13:10 h (let JU 802). Dolazak u Istanbul u 15:50 h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smeštaj. Odlazak na razgledanje grada pešice, Trg Taksim i okolina. Slobodno poslepodne. Noćenje.
2. dan (sreda, 30. mart) ISTANBUL Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet:poseta palati Dolmabahče i Egipatska pijaca. Palata Dolmabahče je izgrađena kraj Bosfora sredinom 19. veka, u kombinaciji baroka,rokokoa i turskog imperijalnog stila, i bila je zvanična rezidencija sultana. Okružena prekrasnim vrtom, ima 285 soba, 43 salona, šest hamama i raskošan enterijer sa oko 600 umetničkih slika. Iz palate Dolmabahče je u izgnanstvo otišao poslednji otomanski sultan Mehmed VI (1922), a u njoj se i okončao život oca turske nacije Mustafe Kemala Ataturka (1881- 1938). Obilazak se završava odlaskom na čuvenu Egipatsku pijacu, gde se mogu videti ili kupiti razni začini, čajevi ili tipični suveniri. Noćenje.
3. dan (četvrtak, 31. mart) ISTANBUL Doručak. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet Aja Sofija, Topkapi palata, Plava džamija,Hipodrom, Kapali čaršija. Poseta palati Topkapi sa nekoliko stotina prostorija, danas pretvorenih u muzej, izgrađenoj na jednom od sedamistan bulskih brežuljaka. Iz ove palate turski sultani su od 1465.godine, gotovo četiri veka, upravljali ogromnim Otomanskim carstvom. Obilazak Aja Sofije ili Crkve svete mudrosti, jednog od najmonumentalnijih hramova ikada izgrađenih u svetu, nemerljive arhitektonske i umetničke vrednosti. Podignuta je u doba cara Justinijana, pretvorena je u džamiju po zauzimanju Carigrada od strane Turaka (1453) po nalogu sultana Mehmeda II Osvajača, kada su joj dodata četiri minareta. Obilazak džamije sultana Ahmeta III, građene na mest palate cara Konstantina, poznate kao Plava džamija zbog jedinstvene unutrašnje dekoracije oko 20.000 keramičkih pločica sa motivom cveta lale u pedesetak varjanti. Slobodno vreme. Noćenje.
4. dan (petak, 1. april) ISTANBUL Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet autobusom i brodom “Vaseljenska patrijaršija i krstarenje Bosforom”. Poseta Carigradskoj patrijaršiji čije se sedište nalazi u crkvi Sv.Đorđa na obali Zlatnog roga, u nekadašnjem grčkom kvartu Fanar. Carigradska patrijaršija postoji od Vaseljenskog sabora u Carigradu 381.godine. Nakon obilaska, vožnja autobusom do pristaništa i ukrcavanje na brod, krstarenje Bosforskim moreuzom između evropskog i azijskog dela Istanbula, koji je u najužem delu širok samo 660 metara.
5. dan (subota, 2. april) ISTANBUL – BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme.Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 16:40h(letJU 803).Dolazak u Beograd u 17:20h                               
TERMIN PUTOVANJA                     HOTEL                        CENA PO OSOBI

29.03.-02.04.2022                      Hotel 4*                               389e 
                                        noćenja sa doručkom

Doplata za jednokrevetnu sobu je 100e

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:
● Avionski prevoz na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd (prevoznik Air Serbia)
● Aerodromske takse (oko 56 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili u poslovnicama ovlašćenih subagenata)
● Smeštaj u hotelu kategorije četiri zvezdice, u dvokrevetnim sobama, na bazi četiri noćenja sa doručkom
● Transferi prema programu
● Pešačko razgledanje grada
● Usluge vodiča, troškovi organizovanja putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:
● Fakultativni izleti
● Ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu nabrojane kao uključene
● Međunarodno zdravstveno putno osiguranje.

SMEŠTAJ
Hotel Orka Royal 4* http://www.orkaroyalhotel.com/index.html
Hotel Orka Royal nalazi se u Starom gradu Istanbulu,na nekoliko minuta hoda od železničke i tramvajske stanice Sirkeci.U ponudi ima klimatizovane sobe sa besplatnim WiFi internetom,Gostima je u okviru hotela na raspolaganju terasa na krovu sa spektakularnim panoramskim pogledom na Bosfor.Gosti mogu da koriste hotelske spa sadržaje neke uz doplatu.Doručak na bazi švedskog stola služi se svakog jutra u trpezariji hotela Orka.Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

FAKULTATIVNI IZLETI
● Fakultativni izlet autobusom “Dolmabahče palata i Egipatska pijaca” Cena: 40 evra. U cenu je uključena ulaznica za Dolmabahče palatu, transfer i usluge vodiča.
● Fakultativni izlet autobusom “Aja Sofija, Topkapi palata, Plava džamija, Hipodrom, Kapali čaršija” Cena: 55 evra. U cenu su uključene ulaznice za Aja Sofiju i Topkapi palatu i usluge vodiča.
● Fakultativni izlet autobusom i brodom “Vaseljenska patrijaršija i krstarenje Bosforom”. Cena: 35 evra. U cenu je uključen prevoz,transferi i usluge vodiča. Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Istanbulu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.
●Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i verskih praznika) na određenoj destinacij, kada neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE „ISTANBUL“
● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.● Uz blagovremeni upit u poslovnicamaorganizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu. Za državljane R.Srbije viza nije potrebna za boravak u R.Turskoj do 90 dana u periodu od 6 meseci računajući od prvog dana prvog ulaska. Državljani R.Srbije koji ulaze u R.Tursku potrebno je da poseduju pasoš čiji je rok važenja najmanje 60 dana duži od dana isteka vize ili dozvole boravka, odnosno dozvoljenog boravka bez vize (bezvizni boravak za naše građane je 90 dana u periodu od 6 meseci), što znači da rok važenja putne isprave mora biti najmanje 150 dana, tj 6meseci od dana ulaska u R.Tursku.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2)
Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
Filip Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela mogude je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI FILIP TRAVELA Organizator putovanja ima licencu OTP 113/2021 izdatu 12. oktobra 2021. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini
2.000 -EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini 250.000- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i programom putovanja. Garancija po Polisi osiguranja garancija putovanja broj 470000049593 važi od 01.10.2021. do 01.10.2022. godine. Garancija putovanja se aktivira u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, e-mail adresa: office@triglav.rs, pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na e-mail: office@triglav.rs.

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.U cilju potpune pouzdanosti molimo vas da informacije proverite direktno u agenciji.Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.U cilju potpune pouzdanosti molimo vas da informacije proverite direktno u agenciji.


Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.U cilju potpune pouzdanosti molimo vas da informacije proverite direktno u agenciji.

ORGANIZATOR: FILIP TRAVEL                          POSREDNIK:ANK TOURS

licenca broj OTP 113/2021 kategorija A          BULEVAR OSLOBOĐENJA 57,NOVI SAD

                                                                     TEL:021/544-144


                                            
buy the abortion pill online where can i buy abortion pills buy abortion pills online

buy the abortion pill online http://www.mummalzemesi.com/blog/page/for-abortion.aspx buy abortion pills online

where can i buy abortion pills abortion clinics chicago i need to buy the abortion pill

where can i buy abortion pills http://www.tamilq.com/tamilq/page/abortion-clinics-chicago.aspx i need to buy the abortion pill

order abortion pill online abortion pill buy online cytotec abortion

order abortion pill online abortion pill buy online cytotec abortion

order abortion pill online chicago abortion clinic cytotec abortion

order abortion pill online http://blogengine.cms.ktadata.com/page/chicago-abortion-clinic.aspx cytotec abortion

abortion pills http://www.brewnation.co.nz/page/abortion-pill-in-atlanta.aspx abortion pill buy online