KRAKOV

Krakov se nalazi nad rekom Vislom. U prošlosti Krakov je bio prestonica Poljske. Krakov je administrativni, kulturni, obrazovni, industrijski i turistički centar regije. Grad predstavlja saobradajni čvor, u kome  se ukrštaju važni međunarodni i regionalni putevi kao i železničke pruge.Krakov je kulturna prestonica Poljske. Krakovski stari grad je uvršten u listu svetske kulturne baštine. Svaki dan Krakov poseti između tri i četiri miliona turista. U Krakovu se nalazi 28 muzeja sa Narodnim muzejem na čelu, u kome se nalaze brojne kolekcije poljskog i svetskog slikarstva. Sem toga u Krakovu je i sedište Krakovske Filharmonije.
    
1.Dan: Beograd – Krakov
Polazak iz Beograda u 19:00h sa parkinga BAS-ove autobuske stanice. Nodna vožnja preko Mađarske i Slovačke sa usputnim zadržavanjima zbog graničnih formalnosti i pauza.
2.Dan: Krakov
Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima. Razgledanje kraljevskog grada i nekadašnje prestonice Poljske: Stari grad, tvrđava Vavel, katedrala, glavni gradski trg Rinek sa paviljonom Sukienice i Marijackom crkvom, kraljevski put, crkva Svetog Petra i Pavla, Jevrejska četvrt Kazimierc... Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Nodenje. 3. Dan: Krakov – Aušvic / Birkenau
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet za Aušvic. U prepodnevnim časovima, odlazak u jedan od najznačajnih simbola svetske istorije, obilazak Aušvica, koji predstavlja najvedi i najozloglašeniji logor nacističke Nemačke. Povratak u Krakov u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Nodenje.
4.Dan: Krakov – Rudnik soli Vielička
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Krakovu ili fakultativni izlet u Vieličku, jedan od najstarijih rudnika soli u Evropi.Razgledanje rudnika koji ima preko milion poseta godišnje i predstavlja jednu od svetskih atrakcija. Fascinantno zdanje ispod zemlje je iz 12.veka, poznat je kao najstariji i najvedi muzej rudarstva na svetu, sa svojim čuvenim skulpturama od soli, podzemnim jezerima i dvoranama, od kojih je najpoznatija kapela Sv. Kinge na dubini 115 metara ispod zemlje. Nakon obilaska, povratak u Krakov. Polazak za Srbiju u večernjim časovima.
5.Dan: Beograd
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. 

TERMINI PUTOVANJA         HOTEL            CENA PO OSOBI       SPECIJALNA CENA


 Sveinformacije na sajtu su informativnog karaktera.U cilju potpune pouzdanosti molimo vas da informacije proverite direktno u agenciji.

ORGANIZATOR:PLANA TOURS                   POSREDNIK:ANK TOURS
licenca OTP 506 / 2010                             BULEVAR OSLOBOĐENJA 57,NOVI SAD
                                                              TEL:021/544-144