NAPULJ-SORENTO-KAPRI

Napulj je treći po veličini grad u Italiji. Poznat je po nizu posebnosti: obližnjem vulkanu Vezuv i drevnoj Pompeji, pod zaštitom je UNESCO-a. Sorento je jedno od najpoznatijih letovališta Italije. Romantični grad sunca, otmen, gostoprimljiv i prepun mediteranskog duha. Visoka brda, doline i planine pretvaraju se u terase koje se spuštaju ka moru. Kapri je jedno od najlepših ostrva Italije.
 
OBILASCI:  Napulj –  Sorento – Pompeja – Amalfi – Positano – Kapri  
 
PROGRAM PUTOVANJA:
1. dan   BEOGRAD – RIM– NAPULJ   
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre poletanja aviona. Let za Rim kompanijom Al Italia u 11:40h. Dolazak u Rim u 13:15h. Nastavak putovanja za Napulj kompanijom Al Italia u 18h. Dolazak u Napulj u 18:50h. Po dolasku u Napulj, panoramsko razgledanje grada: Kraljevska palata, gradska kuća, srednjevekovni zamak Nuovo,Trg Plebisito, teatro San Carlo, galerija Umberto I, Nacionalni arheološki muzej, trgovačka ulica Umberta I... Napulj inače zovu grad sunca i grad svetlosti, i rodni je grad Berninija. Istorijsko jezgro grada je i dalje pod zaštitom UNESCO-a. Smeštaj u hotel. Slobodno veče. Preporuka: obići staro istorijsko jezgro grada u kome je glavna katedrala Duomo i prošetati do obale gde je Tvrđava Jaje (Castel dell Ovo) jedan od simbola grada. Noćenje.
2. dan  NAPULJ – POMPEJA – SORENTO
Doručak.  Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja poludnevnog fakultativnog izleta do Pompeje. Odlazak se organizuje vozom. Po dolasku obilazak jednog od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta. Grad Pompeja je bio potpuno uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine su ostale skoro savršeno sačuvane jer je grad bio zatrpan slojem pepela i vulkanske lave oko 1600 godina pre nego što je slučajno otkriven. Budući da je erupcija zatekla sve građane Pompeja (oko 20.000 stanovnika), do danas su nam ostale vidljive naznake kako se živelo pre skoro 2000 godina. Iskopan je veliki deo građevina pa se prilikom posete mogu videti kuće, fontane, forumi, pozorišta, kupatila. Povratak u hotel.
Polazak za Sorento. Smeštaj u hotel. Pešačko razgledanje Sorenta: pešačka ulica Korso Italia, romantični trg Taso, trg Lauro, katedrala iz XIV veka. Obilje prodavnica i butika čuvenih svetskih brendova i izuzetno veliki broj restorana poznate nacionalne kuhinje krase ovaj grad. Prelepe ulice odišu specifičnom italijanskom arhitekturom. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan   SORENTO –  POSITANO – AMALFI  – SORENTO
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet do slikovite obale Amalfi, jedne od najpopularnijih turističkih rivijera Italije, koja se proteže od mesta Positano do grada Salerna. Vožnja brodom od Sorenta do Positana. Jedna od najlepših razglednica s obale Amalfi je panoramski pogled na Positano, nekada ribarsko mesto usečeno u obalu, slikovito i romantično. Slobodno vreme za uživanje u jednom od najpoznatijih mondenskih letovališta. Nastavak vožnje brodom do Amalfija, nekadašnje pomorske sile po kome je cela obala dobila ime. Sam grad se nalazi pod zaštitom UNESCO-a i biser je srednjovekovne arhitekture sa uskim ulicama. Šetnja do katedrale Sv. Andrije s upečatljivom dekorativnom fasadom. Slobodno vreme. Povratak brodom u Sorento. Noćenje.       
4. dan   SORENTO – KAPRI – SORENTO
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet na ostrvo Kapri. Dolazak do ostrva nakon polučasovne vožnje brodom. Kapri je jedno od najlepših ostrva Italije. Zbog svoje atraktivnosti danas je mondensko letovalište, gde uživaju sva čula. Ostrvo prepoznatljivo po obilju prelepih mirisa poznato je još od antičkih vremena, gde su Rimski carevi imali svoje vile, zbog izuzetno prijatne klime. Obilazak mesta Kapri: glavni gradski trg – Piazza Umberto I poznatiji kao Pjaceta, katedrala Sv. Stefana, šetnja glavnom ulicom u kojoj se nalaze raskošne vile, hoteli, restorani i butici svetski poznatih kreatora, do vidikovca odakle se pruža pogled na Faraljone (neobične stene) koji predstavljaju najznačajnije prirodne lepote ostrva. Slobodno vreme. Povratak brodom u Sorento. Noćenje. 
5. dan  SORENTO – NAPULJ – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Transfer do aerodroma u  Napulju. Poletanje za Rim kompanijom Al Italia u 11:25h. Dolazak u Rim u 12:20h. Nastavak putovanja za Beograd kompanijom Al Italia u 16:10h. Dolazak u Beograd u 17:45h.(Kraj usluga)

Termin putovanja               Hotel               Cena po osobi

25.09.–29.09.2020.            Hotel 3*                499€

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Cene iz tabele su u evrima.
 
CENA ARANŽMANA OBUHVATA: 
•avionski prevoz na relaciji Beograd – Rim – Napulj – Beograd  kompanijom Alitalia
•aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobraćaju (124 evra, podložne su promeni)
•smeštaj u Napulju (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u  hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama 
•smeštaj u Sorentu ili okolini (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama 

•autobuski transfer aerodrom – hotel – aerodrom sa panoramskim razgledanjem grada na srpskom jeziku
•autobuski transfer Napulj – Sorento i Sorento – aerodrom u Napulju
•obilaske prema programu
•troškove organizacije i vođenja aranžmana
 
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: 
•međunarodno putno osiguranje, individualno: 627 RSD (osobe od 18 – 69,99 god.), 314 RSD (deca od 0– 17,99 god.), 1254 RSD (osobe od 70 – 83,99 god.)
•osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona. 
•ulaznice  i fakultativne izlete
•obaveznu gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (uvedena 31.10.2012. i plaća se na recepciji hotela) – za boravak u   hotelima sa 3* – 2,50 € po noćenju / po osobi; obaveznu gradsku komunalnu taksu za Sorento i okolinu (uvedena 31.10.2012. i plaća se na recepciji hotela) – za boravak u  hotelima sa 3* – 2 € po noćenju / po osobi, za boravak u hotelima sa 4* 2,50 € po noćenju / po osobi 
 
POPUSTI:
•deca od 0 – 2 godine plaćaju 25€  u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
•deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju  ležaj u hotelu)
•treća odrasla osoba u sobi 1/2 +1 popust 5% 
 
DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  100€
 
CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 10 putnika): 
•Pompeja – 35€
•Kapri – 70€
•Positano/Amalfi -65€

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od  slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.Fakultativni izleti organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.
 
NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:
1.30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
2.30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana najkasnije do: 
Za polaske od 01.06. do 01.10.2020……….…………....…….15.12.2020
3.platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)
4.30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Banke Inteza (Visa, Master i American Express) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Viva
5.30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Komercijalne banke (Visa, Master i Dina) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Viva.
6.potrošački krediti banaka od 3 – 24 meseca, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana najkasnije 10 dana pred put

OPIS I LOKACIJA HOTELA: 
Hoteli iz ove ponude imaju restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenim hotelima do popune mesta. Viva Travel doo zadržava pravo zamene hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenih hotela.
Hotel Nuovo Rebecchino 3*  www.nuovorebecchino.it 
Hotel se nalazi u Napulju, u blizini železničke stanice. Hotel ima restoran, bar, WiFi. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon, klimu, mini bar, sef. Doručak – kontinentalni švedski sto.
Hotel Cosmomare 3*  www.cosmomare.it
Nalazi se u mestu Piano di Sorrento, na oko 4km od Sorenta i povezan je autobusom i vozom sa kojim se za 10 minuta stiže do centra Sorenta. Hotel ima bar, restoran. Svaka soba ima tuš/WC, telefon, TV, klimu, besplatan WiFi. Doručak  kontinentalni - švedski sto.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA: 
•U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.vivatravel.rs 
•Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
•Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od   
.mogućnosti  smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine,tako da je zbog pomoćnog  ležaja,trećoj odrasloj osobi, odobren popust
•Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
•Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV,  klima uređaj...)
•Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije

OPŠTE NAPOMENE: 
•Putnici su dužni da prilikom rezervacije aranžmana dostave ispravan broj mobilnog telefona. Organizator putovanja dva dana pred put šalje obaveštenje o polasku sms porukom.
Ukoliko putnik ne dobije sms poruku, dužan je da kontaktira agenciju radi dobijanja tačnih informacija o polasku
•Besplatni prtljag – 1 prtljag koji se predaje (maksimum do 20kg)  i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko 100 ml 
•Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka,  termina polazaka…)
•Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije 
•Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...) 
•Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom  putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
•Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
•Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
•Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
•Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
•Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
•VREMENSKA ZONA U ITALIJI JE ISTA KAO U SRBIJI 
•Čekiranje se obavlja u Beogradu do krajnje destinacije i isto tako u povratku. Putni prtljag koji se preda preuzima se u gradu krajnjeg odredista.
•Ukoliko avio prevoz podrazumeva presedanje na drugi let na tranzitnom aerodromu, to se vrši individualno.
 
V A Ž N A    N A P O M E N A:
Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija u zavisnosti od raspoloživosti aviona. Postoji mogućnost pomeranja predviđenih vremena i to zavisi od avio kompanije. U slučaju večernjih i noćnih letova postoji mogućnost da se  ne stigne na predviđeni o brok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče. Postoji mogućnost da se po dolasku u hotel dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).
 
Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja
Organizator putovanja je Turistička agencija VIVA, licenca OTP br.14/20, kategorija 40. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen  na bazi od minimum 15 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja,najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima

Sveinformacije na sajtu su informativnog karaktera.U cilju potpune pouzdanosti molimo vas da informacije proverite direktno u agenciji.


ORGANIZATOR:VIVA TRAVEL                             POSREDNIK:ANK TOURS
Licenca OTP br 14/2020  A40                             BULEVAR OSLOBOĐENJA 57,NOVI SAD
                                                                  TEL:021/544-144