LISABON

- GARANTOVANI POLASCI -
Otkrijte jedan od najlepših i najautentičnijih glavnih gradova Evrope – Lisabon, grad sa dušom i muzikom fada. Od 1256. godine, Lisabon je glavni grad Portugala. Proteže se uzvodno, severno od ušća reke Težo, okupirajući sedam brežuljaka meĎu kojima se ističe Monsanto sa 226 metara nadmorske visine. Prošetajte ulicama Alfame, koja kao najstariji deo Lisabona, predstavlja jednu od najvećih atrakcija grada; upoznajte Bairro Alto, živopisan kraj u čijim se tradicionalnim kafanama na najbolji način može doživeti fado; obiĎite znamenitosti istorijskog predgraĎa Belem, istoimenu kulu, koja je pod zaštitom UNESCO-a i manastir Sv.Žeronima. Bajkoviti zamkovi Sintre i vile Kaškaiša će vas očarati. Vozite se simboličnim žutim tramvajima na liniji 28 i posetite čuveni Park nacija i Okeanarijum, najveći u Evropi. Svojom raskoši, prelepim građevinama različitih stilova, fado muzikom, Lisabon će vas ostaviti bez daha

PROGRAM  PUTOVANJA  BR.1 5 dana
1.dan BEOGRAD – MINHEN / FRANKFURT - LISABON   GRUPA 15.02.
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Let za Minhen kompanijom Lufthansa. Dolazak u Minhen i nastavak sa istog aerodroma za Lisabon kompanijom Lufthansa. Sletanje na aerodrom u Lisabonu (vreme leta ispod tabele).GRUPA 08.11.Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Let za Frankfurt kompanijom Lufthansa. Dolazak u Frankfurt i nastavak sa istog aerodroma za Lisabon kompanijom Lufthansa. Sletanje na aerodrom u Lisabonu (vreme leta ispod tabele). Nakon sletanja smeštaj u hotel. Noćenje.
2. dan BEOGRAD - LISABON
Doručak. Nakon doručka odlazak na panoramski razgled grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Istočna četvrt Park nacija, zvana Expo, sa šetalištem, žičarom i jednim od najvećih Okeanarijuma u svetu, odakle se pruža pogled na  most Vasko da Gama  koji je dugačak 17.5 km, Avenija Republike sa  romantičnim zgradama u art deko stilu i arenom za borbu sa bikovima, park Edvarda VII i Trg Markiza od Pombala, odakle se grad širi prema severu, Avenija Slobode puna neodoljivih i luksuznih prodavnica, istorijski  trgovi Restauradores i Rosio, stari centar zvani Bajša, trg Komersio na samoj obali reke Težo, jedan od najlepših u Evropi, zapadna četvrt Belem, odakle je krenuo Vasko da Gama na prvo putovanje do Indije, manastir Svetog Žeronima, remek-delo manuelinske gotike, kula Svetog Visentea, zvana Belenska kula i spomenik Velikim prekookeanskim otkrićima. U poslepodnevnm časovima mogućnost fakultativnog izleta – pešačka tura. Obilazimo Trg Restauradores sa prelepim pločnikom mozaika tamno sive i bele boje i spomenikom koji je podignut u čast obnove nezavisnosti portugalskog kraljevstva, zatim Trg Rosiu na kome se nalazi spomenik Pedru IV, portugalskom kralju, koji je ujedno bio i prvi car Brazila. Šetnju nastavljamo kroz najpoznatiju pešačku ulicu Lisabona, Rua Avgusta sve do Trga Komersiu najvećeg trga uz reku Težo. Kada je veliki zemljotres uništio deo grada 1755. godine, tada je srušena i kraljevska palata koja se nalazila na trgu. Zato se ovaj trg takođe zove palatin trg Tereiru du Pasu. Slobodno vreme. Noćenje.
3.dan LISABON – OBIDOŠ – BATALJA - NAZARE - LISABON
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog odlaska do Obidoša, šarmantnog, srednjovekovnog gradića, opasanog zidinama koji se nalazi u pokrajini Leiria, na oko 80 km severno od Lisabona. Obidoš je bio tradicionalni venčani dar portugalskih kraljeva svojim kraljicama, zbog čega često nazivaju “The wedding city”. Obilazak grada. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Batalju. Po dolasku, poseta dominikanskom manastiru iz 14. veka, remek-delu manuelinske umetnosti, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Nazare, živopisno ribarsko mestašce na obali Atlantskog okeana. Odlazak do vidikovca-Sitio, odakle se pruža spektakularan pogled na okean. Slobodno vreme. Povratak u Lisabon. Noćenje.
4.dan LISABON – SINTRA - KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ - EŠTORIL - LISABON
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja poludnevnog fakultativnog odlaska do Sintre, koji je pod zaštitom je UNESCO-a od 1995. godine zbog prelepih zamkova i palata koji je krase. Po dolasku, obilazak Sintre: šetnja po centru Sintre…Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Kabo da Roku. Usputno zadržavanje na najzapadnijoj tački kontinentalnog dela Evrope – Kabo da Roka. Nastavak vožnje uz obalu Atlantika. Prolazak kroz Kaškaiš, nekadašnje ribarsko selo koje je postalo slavno kada je krajem 19. veka postalo odmaralište kraljevske porodice. Danas je popularno letovalište, i Eštoril, u kome se nalazi jedan od najvećih evropskih kazina. Poznat je po brojnim luksuznim hotelima i igralištima za golf. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na fado veče (veče portugalske nacionalne muzike). Noćenje.
5.dan LISABON – FRANKFURT - BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Polazak aviona za Beograd (pogledati vreme u tabeli). Poletanje za Frankfurt kompanijom Lufthansa (vreme leta ispod tabele). Sletanje na aerodrom u Frankfurtu i nastavak za Beograd sa istog aerodroma kompanijom Lufthansa. Dolazak u Beograd.(Kraj usluga)


Paket aranžman  / avionskiprevoz, smeštaj i obilasci

Termin putovanja                        Hotel                            Redovna cena

15.02.-19.02.2018.                Vip Berna 3*                             299€

08.11.-12.11.2018.                Vip Berna 3*                              319€

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate.Cene iz tabele su u evrima, po osobi.

*Vreme leta:15.02.2018. LH 1729 Beg 16:35-Muc 18:10 / LH 1792 Muc 19:55-Lis 22:00 
                  19.02.2018. LH 1167 Lis 12:05-Fra 16:10 / LH 1410 Fra 21:45-Beg 23:30 

*Vreme leta:08.11.2018. LH 1411 Beg 07:15-Fra 09:20 / LH 1168 Fra 13:50-Lis 15:50 
                  12.11.2018. LH 1169 Lis 16:35-Fra 20:40 / LH 1410 Fra 22:00-Beg 23:50 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 
•Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd –Minhen/Frankfurt– Lisabon– Frankfurt - Beograd sa kompanijom Lufthansa
•Smeštaj u hotelima prema tabeli na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim 1/2 (1/2+1 sobe su na upit) U hotelu Vip Berna ne postoji mogućnost 1/2+1 soba
•Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Lisabonu prema programu
•Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku
•Troškove organizacije putovanja
•Usluge pratioca grupe
•Usluge licenciranog vodiča na destinaciji

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 
•Aerodromske takse - oko 158 € na dan objavljivanja programa (aerodromske takse se plaćaju  u agenciji prilikom rezervacije i podložne su promenama)
•Međunarodno putno osiguranje
•Osiguranje od otkaza ili prekida turistickog putovanja. Placa se u iznosu od 2% od ukupne cene aranzmana.Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona.
PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA
•Fakultativne izlete 
•Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Lisabon i okolinu (uvedena za boravak u Lisabonu od 01.01.2016. godine) u iznosu od 1 € po osobi po noći
•Individualne troškove putnika 

PROGRAM  PUTOVANJA  BR.2/5dana     

1.dan BEOGRAD – FRANKFURT - LISABON   
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Let za Frankfurt kompanijom Lufthansa. Dolazak u Frankfurt i nastavak sa istog aerodroma za Lisabon kompanijom Lufthansa. Sletanje na aerodrom u Lisabonu (vreme leta ispod tabele). Po sletanju odlazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Istočna četvrt Park nacija, zvana Expo, sa šetalištem, žičarom i jednim od najvećih Okeanarijuma u svetu, odakle se pruža pogled na  most Vasko da Gama  koji je dugačak 17.5 km, Avenija Republike sa  romantičnim zgradama u art deko stilu i arenom za borbu sa bikovima, park Edvarda VII i Trg Markiza od Pombala, odakle se grad širi prema severu, Avenija Slobode puna neodoljivih i luksuznih prodavnica, istorijski  trgovi Restauradores i Rosio, stari centar zvani Bajša, trg Komersio na samoj obali reke Težo, jedan od najlepših u Evropi, zapadna četvrt Belem, odakle je krenuo Vasko da Gama na prvo putovanje do Indije, manastir Svetog Žeronima, remek-delo manuelinske gotike, kula Svetog Visentea, zvana Belenska kula i spomenik Velikim prekookeanskim otkrićima. Smeštaj u hotel. Noćenje.
2.dan LISABON
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta – pešačka tura. Obilazimo Trg Restauradores sa prelepim pločnikom mozaika tamno sive i bele boje i spomenikom koji je podignut u čast obnove nezavisnosti portugalskog kraljevstva, zatim Trg Rosiu na kome se nalazi spomenik Pedru IV, portugalskom kralju, koji je ujedno bio i prvi car Brazila. Šetnju nastavljamo kroz najpoznatiju pešačku ulicu Lisabona, Rua Avgusta sve do Trga Komersiu najvećeg trga uz reku Težo. Kada je veliki zemljotres uništio deo grada 1755. godine, tada je srušena i kraljevska palata koja se nalazila na trgu. Zato se ovaj trg takođe zove palatin trg Tereiru du Pasu. Slobodno vreme. Noćenje.
3.dan LISABON– OBIDOŠ – BATALJA - NAZARE – LISABON
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog odlaska do Obidoša, šarmantnog, srednjovekovnog gradića, opasanog zidinama koji se nalazi u pokrajini Leiria, na oko 80 km severno od Lisabona. Obidoš je bio tradicionalni venčani dar portugalskih kraljeva svojim kraljicama, zbog čega često nazivaju “The wedding city”. Obilazak grada. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Batalju. Po dolasku, poseta dominikanskom manastiru iz 14. veka, remek-delu manuelinske umetnosti, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Nazare, živopisno ribarsko mestašce na obali Atlantskog okeana. Odlazak do vidikovca-Sitio, odakle se pruža spektakularan pogled na okean. Slobodno vreme. Povratak u Lisabon. Noćenje.
4.dan LISABON – SINTRA - KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ - EŠTORIL - LISABON
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja poludnevnog fakultativnog odlaska do Sintre, koji je pod zaštitom je UNESCO-a od 1995. godine zbog prelepih zamkova i palata koji je krase. Po dolasku, obilazak Sintre: šetnja po centru Sintre…Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Kabo da Roku. Usputno zadržavanje na najzapadnijoj tački kontinentalnog dela Evrope – Kabo da Roka. Nastavak vožnje uz obalu Atlantika. Prolazak kroz Kaškaiš, nekadašnje ribarsko selo koje je postalo slavno kada je krajem 19. veka postalo odmaralište kraljevske porodice. Danas je popularno letovalište, i Eštoril, u kome se nalazi jedan od najvećih evropskih kazina. Poznat je po brojnim luksuznim hotelima i igralištima za golf. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na fado veče (veče portugalske nacionalne muzike). Noćenje.
5.dan LISABON – FRANKFURT - BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Polazak aviona za Beograd (pogledati vreme u tabeli). Poletanje za Frankfurt kompanijom Lufthansa (vreme leta ispod tabele). Sletanje na aerodrom u Frankfurtu i nastavak za Beograd sa istog aerodroma kompanijom Lufthansa. Dolazak u Beograd.                 (Kraj usluga)  


Paket aranžman  / avionski prevoz, smeštaj i obilasci
     

Termin putovanja                         Hotel                                   Redovna cena

28.04.-02.05.2018.      Conference 4* Vip Entrecampos                   409 €

29.04.–03.05.2018      Conference 4* Vip Entrecampos                   409 €

02.05.-06.05.2018.                   Vip Berna 3*                                 399 €

06.09.-10.09.2018.              Finicius Charme 3*                             379 €

20.09.-24.09.2018.                  Vip Berna 3*                                  379 €

04.10.-08.10.2018.                  Vip Berna 3*                                  319 €

18.10.-22.10.2018.                  Vip Berna 3*                                  329 €

29.11.-03.12.2018.                 Vip Berna 3*                                   329 €

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate.Cene iz tabele su u evrima, po osobi.
 

*Vreme leta:06.04.2018. LH 1411 Beg 06:15-Fra 08:15 / LH 1168 Fra 13:15-Lis 15:15
                  10.04.2018. LH 1169 Lis 16:10-Fra 20:10 / LH 1410 Fra 21:55-Beg 23:40 

*Vreme leta:28.04.2018. LH 1411 Beg 06:15-Fra 08:15 / LH 1166 Fra 09:10-Lis 11:10 
                  02.05.2018. LH 1169 Lis 16:10-Fra 20:10 / LH 1410 Fra 21:55-Beg 23:40 

*Vreme leta:29.04.2018. LH 1411 Beg 06:15-Fra 08:15 / LH 1166 Fra 09:10-Lis 11:10 
                  03.05.2018. LH 1169 Lis 16:10-Fra 20:10 / LH 1410 Fra 21:55-Beg 23:40

*Vreme leta:02.05.2018. LH 1411 Beg 06:15-Fra 08:15 / LH 1166 Fra 09:10-Lis 11:10 
                  06.05.2018. LH 1169 Lis 16:10-Fra 20:10 / LH 1410 Fra 21:55-Beg 23:40

*Vreme leta:06.09.2018. LH 1411 Beg 06:15-Fra 08:15 / LH 1168 Fra 13:15-Lis 15:15 
                  10.09.2018. LH 1169 Lis 16:10-Fra 20:10 / LH 1410 Fra 21:55-Beg 23:40
*Vreme leta:20.09.2018. LH 1411 Beg 06:15-Fra 08:15 / LH 1168 Fra 13:15-Lis 15:15 
                  24.09.2018. LH 1169 Lis 16:10-Fra 20:10 / LH 1410 Fra 21:55-Beg 23:40 

*Vreme leta:04.10.2018. LH 1411 Beg 06:30-Fra 08:30 / LH 1168 Fra 13:00-Lis 15:00 
                  08.10.2018. LH 1169 Lis 16:20-Fra 20:20 / LH 1410 Fra 22:05-Beg 23:50 

*Vreme leta:18.10.2018. LH 1411 Beg 06:30-Fra 08:30 / LH 1168 Fra 13:00-Lis 15:00 
                  22.10.2018. LH 1169 Lis 16:20-Fra 20:20 / LH 1410 Fra 22:05-Beg 23:50 

*Vreme leta:29.11.2018. LH 1411 Beg 07:15-Fra 09:20 / LH 1168 Fra 13:50-Lis 15:50 
                  03.12.2018. LH 1167 Lis 12:10-Fra 16:15 / LH 1410 Fra 22:00-Beg 23:50 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 
•Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd –Frankfurt– Lisabon– Frankfurt - Beograd sa kompanijom Lufthansa
•Smeštaj u hotelima prema tabeli na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim 1/2 sobama (1/2+1 sobe su na upit). U hotelu Vip Berna ne postoji mogućnost 1/2+1 soba
•Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Lisabonu prema programu
•Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku
•Troškove organizacije putovanja
•Usluge pratioca grupe
•Usluge licenciranog vodiča na destinaciji
 
CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 
•Aerodromske - oko 158 € na dan objavljivanja programa (aerodromske takse se plaćaju  u agenciji prilikom rezervacije i
podložne su promenama)
•Međunarodno putno osiguranje
•Osiguranje od otkaza ili prekida turistickog putovanja. Placa se u iznosu od 2% od ukupne cene aranzmana.Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona.
PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA
•Fakultativne izlete 
•Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Lisabon i okolinu (uvedena za boravak u Lisabonu od 01.01.2016. godine) u iznosu od 1 € po osobi po noći
•Individualne troškove putnika

 CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 15 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):  
•Pešački razgled grada – 20 € odrasli / 15 € deca
•Sintra, Kabo Da Roka, Kaškaiš i Eštoril - 40 € odrasli / 35 € deca (U cenu nije uključena ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri)
•Obidoš, Batalja, Nazare – 60 € odrasli / 55 € deca (U cenu je uključena ulaznica za manastir Batalja)
•Fado veče - 50 € odrasli / 45 € deca (U cenu je uključena večera koja obuhvata predjelo, čorbu, glavno jelo-gde može da se bira
između jela od ribe i jela od mesa, vino po želji i kafa)
 
NAPOMENE U VEZI FAKULATATIVNIH IZLETA:
Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (MINIMUM ZA REALIZACIJU IZLETA JE 15 PLATIVIH PUTNIKA). Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Prijave za fakulativne izlete vrše se isključivo u agenciji prilikom uplate aranžmana. 
 
DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 35% od cene aranmana
 
POPUSTI:
•Deca od 0 – 2 godine – plaćaju 30 €, u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
•Deca 2-12 godina imaju popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)
•Treća odrasla osoba u hotelu Vip Entrecampos & Conference 4* i  Finicius Charme ima popust 5%  (1/2+1 sobe  su na upit,hotel Vip Berna 3* nema mogućnost 1/2+1 soba)

OPIS I LOKACIJA HOTELA:  
Hoteli iz ove ponude imaju restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenim hotelima do popune mesta:

Hotel Vip Berna 3* http://www.viphotels.com/en/Hotels/VIP-Inn-Berna/About-Hotel.aspx
Hotel pripada svetski poznatom lancu hotela VIP. Nalazi se na liniji gradskog prevoza, na 10-ak minuta od strogog centra
Lisabona.Raspolaže sa 240 soba. Hotel poseduje restoran, bar, 5 konferencijskih sala, internet i parking. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj i internet uz doplatu.Doručak – kontinentalni švedski sto

Hotel Vip Entrecampos & Conference 4* - http://www.viphotels.com/en/Hotels/VIP-Executive-Entrecampos/About-Hotel.aspx Hotel pripada svetski poznatom lancu hotela VIP. Nalazi se na liniji gradskog prevoza u blizini poslovnog dela Lisabona. Hotel poseduje restoran, bar, internet i parking. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj i internet uz doplatu. 
Doručak – kontinentalni švedski sto

Hotel Finicius Charme http://www.hotelfenicius.pt/
Hotel se nalazi na liniji graskog prevoza kojim se vrlo lako stiže do svih većih znamenitosti Lisabona. Poseduje restoran, bar, parking. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, balkon i klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto.

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:
1.30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
2.30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (uz doplatu od 1,5 % po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do:
Za polaske od 01.02. do 01.04.2018……….…………....…….15.06.2018.
Za polaske od 01.04. do 01.06.2018……….…………....…….15.08.2018.
Za polaske od 01.06. do 01.10.2018……….…………....…….15.12.2018.
Za polaske od 01.10. do 01.02.2019……………..……...…….15.04.2019.
3.platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)
4.30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Banke Inteza (Visa, Master i American Express) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Viva
5.30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Komercijalne banke (Visa, Master i Dina) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Viva. 6. potrošački krediti banaka od 3 – 24 meseca, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana najkasnije 10 dana pred put 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA: 
•U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane
Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
•Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
•Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
•U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi je odobren gore navedeni popust.
•Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.
•Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
•Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja,
jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV,  klima uređaj...)

OPŠTE NAPOMENE:                      
•Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona
•Besplatni prtljag – 1 prtljag koji se predaje (maksimum do 20kg)  i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko 100 ml 
•Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka,  termina polazaka…)
•Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije 
•Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...) 
•Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom  putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
•Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
•Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
•Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
•Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
•Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
•Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE). 
•Ukoliko avio prevoz podrazumeva presedanje na drugi let na tranzitnom aerodromu, to se vrši individualno.

V A Ž N A    N A P O M E N A:
Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Vremena poletanja i sletanja aviona su data po lokalnim vremenima.
Postoji mogućnost jutarnjih ili večernjih letova i da se u tom slučaju nestigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče. Postoji mogućnost da se dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

Organizator putovanja je Turistička agencija VIVA, licenca OTP br. 107/2016.  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen  na bazi od minimum 30 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima


ORGANIZATOR:VIVA TRAVEL                         POSREDNIK:ANK TOURS

Licenca OTP br.107/2016.                          BULEVAR OSLOBOĐENJA 57,NOVI SAD

                                                                   TEL.021/544-144