JONSKI BISERI

Netaknuta priroda Jonske obale sa pitomom mediteranskom klimom, bujnom vegetacijom, nepreglednim maslinjacima i borovim šumama, smaragdno plavim morem i fenomenalnim plažama; predstavlja jednu od blistavijih kockica turističkog mozaika Grčke. Burna istorija ovog područja vidljiva je u ostacima grčke, rimske, vizantijske, turske, venecijanske i francuske kulture.Fragmenti herojske istorije slavnih srpskih vojnika iz I svetskog rata predstavljeni u mauzolejima u Solunu, na ostrvu Vido i Srpskoj kući na Krfu navešće vas da se duboko zamislite o veličini, slavi i požrtvovanosti predaka, nezapamćenom stradanju utkanom u temelje naše državnosti, i barem nakratko skinuće prašinu sa zaboravljenih kategorija kao što su rodoljublje, patriotizam, slobodarstvo i žrtvovanje zarad višeg cilja.Spomenici zaštićeni od UNESCO-a, Butrint, Nekromantion, čudesni i jedinstveni Meteori pozivaju vas na ovo nezaboravno putovanje...

PROGRAM PUTOVANJA:
1. dan BEOGRAD - NIŠ
Polazak oko 19:00 časova sa dogovorenog mesta i iz Niša sa parkinga Tempa oko 22:00 časa (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna voţnja kroz Makedoniju prema Solunu.
2. dan SOLUN - PARGA
Dolazak u Solun u jutarnjim časovima. Panoramsko razglednje grada: Bela kula, Rotonda, Trijumfalna kapija, crkve Sv. Sofije, Sv. Dimitrija, Aristotelov trg... Obilazak čuvenog vojničkog groblja Zejtinlik, gde se nalaze posmrtni ostaci više od 7.000 srpskih vojnika poginulih u Prvom svetskom ratu. Slobodno vreme za šetnju ili šoping. Nastavak puta prema Pargi. Dolazak u večernjim časovima. Smeštaj u apartmane. Noćenje.
3. dan PARGA
Slobodan dan. U večernjim časovima mogućnost fakultativnog odlaska na tradicionalno grĉko veĉe. Noćenje.
4. dan PARGA – KRF – PARGA
Slobodan dan ili odlazak na fakultativni izlet za Krf. Vožnja autobusom do Igumenice, zatim trajektom do Krfa. Obilazak grada Krfa: zaliv Garica, Trg Spianada, Liston, Stara i Nova tvrđava, Crkva Svetog Spiridona, zaštitnika ostrva... Obilazak Srpske kuće i mauzoleja na ostrvu Vido. Slobodno vreme. Povratak u Pargu. Noćenje.
5. dan PARGA – ALBANIJA – PARGA
Slobodan dan ili odlazak na fakultativni izlet u Albaniju. Butrint, arheološki lokalitet zaštićen od UNESCO-a kao svetska kulturna baština, sa svojim pozorištem, termalnim kupatilima i Asklepijevim hramom predstavlja najznačajnije nalazište u okolini. Svoje tragove na ovom prostoru ostavili su Grci, Rimljani, Vizantijci, Venecijanci, Turci... Nastavljamo obilazak Albanije posetom Sarandi, primorskom gradu sa prelepim plažama. Slobodno vreme. Povratak u Pargu. Noćenje.
6. dan PARGA – LEFKADA - PARGA
Slobodan dan ili odlazak na fakultativni izlet za Lefkadu. Poseta gradu Lefkasu, kulturnom centru ostrva. Obilazak grada, istorijskog centra, tradicionalnih palata... Slobodno vreme. Odlazak do jedne od lepših plaža na ostrvu – Agios Nikiti. Slobodno vreme. Obilazak manastira Faneromeni. Povratak u Pargu. Noćenje.
7. dan PARGA – REKA AHERON – PARGA
Slobodan dan ili odlazak na fakultativni izlet. Prvo zaustavljanje u Nekromantionu – mesto za koje se smatra da predstavlja kapiju Hada, nakon toga obilazak Zaloga, lokalitet poznat kao mesto žrtvovanja. Reka Aheron, nekada Stiks, predstavljala je granicu između zemlje i podzemnog sveta. Veruje se da je majka okupala Ahila u reci Stiks držeći ga za petu. Povratak u Pargu. Noćenje.
8. dan PARGA – SIVOTA – PARGA
Slobodan dan ili odlazak do Sivote. Sivota je prelepo malo mesto, ušuškano u malom arhipelagu naspram jonskih ostrva Paksi i Anti Paksi. Nekadašnje staro ribarsko selo danas je moderno letovalište sa lepim šetalištem koje okružuje luku i marinu i brojnim prodavnicama, tavernama, kafićima... Slobodno vreme. Povratak u Pargu. Noćenje.
9. dan PARGA – METEORI
U jutarnjim časovima napuštanje smeštaja i polazak ka Meteorima. Obilazak svetski poznatih manastira na stenama-stubovima, najvrednija skupina manastira u Grčkoj, nakon Svete Gore. Obilazak manastira Preobraženje (Veliki Meteor). Poseta radionici ikona i prodavnici suvenira u Kalambaki. Slobodno vreme. Nastavak puta prema Srbiji. Noćna voţnja kroz Makedoniju i Srbiju.
10. dan NIŠ – BEOGRAD
Dolazak u Niš i Beograd u jutarnjim časovima. (Kraj aranžmana)


Paket aranžman/ autobuski prevoz, smeštaj i obilasci

Termin putovanja                   Smeštaj                       Cena po osbi
02.05 – 11.05.2019.           Vila GABRIEL                           69€
                                         Vila NIKITA                             69€
                                        Vila NIKOLAU                           69€
09.05 – 18.05.2019.           Vila MILTOS                             79€
                                        Vila TOUSIS                             89€
                                        Vila ANNA                                89€

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate.Cena iz tabele je u evrima.

CENA ARANŢMANA OBUHVATA:
 prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 smeštaj u Pargi, 7 noćenja u izabranom smeštaju na bazi najma
 obilaske prema programu (Solun, Meteori)
 troškove organizacije i vođenja aranžmana
 usluge licenciranog pratioca grupe

CENA ARANŢMANA NE OBUHVATA:
 međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 35.000 €) – 5 € (deca od 0 – 17,99 god.), 10 € (osobe od 18 – 69,99 god.), 20 € (osobe od 70 – 83,99 god.)
 osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona.

PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA
 ulaznice i fakultativne izlete
 ulaznicu za manastir Preobraženje (Veliki Meteor) – 3 € po osobi
 boravišnu taksu u Grčkoj, koja se naplaćuje od 01.01.2018. i koja trenutno iznosi: privatan smeštaj - 0.5€. Plaćanje boravišne takse se vrši na recepciji hotela ili apartmana (dnevno po sobi).
 peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS )

NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije VIVA TRAVEL odvijaju se sa glavne autobuske stanice u Beogradu ( BAS-a). Za ulazak na perone odakle polaze autobusi neophodno je imati peronsku kartu ( stanični vaučer). Peronsku kartu (stanični vaučer) moguće je kupiti u turističkoj agenciji po ceni od 50,00 dinara po osobi (deca od 0-2 godine ne plaćaju stanični vaučer) ili direktno na šalterima BAS-a po ceni od 180,00 dinara po osobi .

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podloţne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):
 Grčko veče – 30 €
 Krf (autobuski prevoz, usluge vodiča, razgledanje grada Krfa i Srpske kuće, karta za brodić do Vida, karta za trajekt na relaciji Igumenica – Krf - Igumenica...) – 30 € odrasli / 15 € deca
 Albanija (autobuski prevoz, usluge vodiča, razgledanja Butrinta i Sarande) – 30 € odrasli / 20 € deca
 Lefkada ( autobuski prevoz, razgledanja po programu, usluge vodiča ) - 20 € odrasli / 10 € deca
 Reka Aheron ( autobuski prevoz, razgledanja po programu, usluge vodiča, ulaznice za lokalitete ) - 20 € odrasli / 10 € deca
 Sivota ( autobuski prevoz, razgledanje po programu, usluge vodiča) – 10 € odrasli / 5 € deca

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

DOPLATE :
 Za 1/1 sobu – 40% od cene aranžmana

POPUSTI:
 deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
 deca od 2 – 12 godina popust 40% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj )
 treća i četvrta odrasla osoba u S3 i A4 ostvaruju popust 5%
SOPSTVENI PREVOZ:
 CENA ARANŢMANA SE UMANJUJE ZA 20 € (odrasli) i 10 € (deca od 2-12 god.)
 pre polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemlje
POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranţmana):
 NIŠ (sa velikog parkinga kod Tempa) – bez doplate
 OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz auto put Beograd – Niš, kao i na magistralnom putu Niš – Tabanovce (granica sa Makedonijom)


GRAD                  MESTO POLASKA                     CENA POVRATNOG TRANSFERA
SUBOTICA    parking kod radničkog univerziteta                  25 EUR
NOVI SAD    parking kod železničke stanice                        15 EUR
Cena povratnog transfera je po osobi

NAĈINI PLAĆANJA ARANŢMANA:
1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (uz doplatu od 1.5 % po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do:Za polaske od 01.04. do 01.06.2019……….…………....…….15.08.2019.
3. platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)
4. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Banke Inteza (Visa, Master i American Express) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Viva
5. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Komercijalne banke (Visa, Master i Dina) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Viva.
6. potrošački krediti banaka od 3 – 24 meseca, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana najkasnije 10 dana pred put

OPIS SMEŠTAJNIH JEDINICA

Vila NIKOLAU – regija Valtos plaţe
Lokacija: Nalazi se na oko 500 metara od mora i na oko 15-20 minuta hoda od centra Parge
Opis: Vila Nikolau se nalazi u mirnom okruženju, okružena zelenilom. Raspolaže dvokrevetnim( maksimalno za dve odrasle osobe) i trokrevetnim studijima (maksimalno za tri odrasle osobe). U sklopu vile se nalazi i minimarket, a vila Mango, čiji bazen gosti koji su smešteni u vili Nikolau mogu koristiti, je udaljena 150m. Svaka smeštajna jedinica raspolaže kuhinjom, terasom, kupatilom ( tuš/WC ) kao i klima uređajem čije se korišćenje doplaćuje na licu mesta (5 € dnevno po studiju ). Takođe sve smeštajne jedinice se nalaze u prizemlju. Ova doplata nije obavezna.Svaka soba ima peškire. Sve smeštajne jedinice su u prizemlju.

Vila NIKITA - regija Valtos plaţe
Lokacija: Nalazi se na oko 500 metara od mora i na oko 15-20 minuta hoda od centra Parge

Opis: Vila Nikita se nalazi u veoma mirnom delu, okružena stablima limuna i masline i predstavlja idealan izbor za one koji traže miran odmor. Vila ima sopstveni vrt i privatni parking. Gosti smešteni u vili Nikita mogu koristiti bazen vile Mango koja se nalazi u blizini. Raspolaže dvokrevetnim studijima (maksimalno za dve odrasle osobe), kao i četvorokrevetnim, dupleks apartmanima (maksimalno za četiri odrasle osobe). Svaka smeštajna jedinica ima kuhinju, kupatilo ( tuš/WC ). Svaka soba ima peškire. Dupleks apartmani imaju dve odvojene spavaće sobe.Neki od apartmana imaju klimu koja se doplaćuje 5 € dnevno po uređaju . Gostima je na raspolaganju besplatan Wi-Fi internet. Sve smeštajne jedinice su u prizemlju.

Vila GABRIEL
Lokacija: Vila Gabriel se nalazi u mirnom delu, na oko 300 metara od centra i na oko 450 metara od mora.Opis: Vila Gabriel ima sopstveni vrt i privatni parking. Raspolaže dvokrevetnim studijima i dvokrevetnim apartmanima ( maksimalno za dve odrasle osobe). Zahvaljujući svom blago uzdignutom položaju ima lep pogled na grad. Svaka smeštajna jedinica je prostrana, svetla i prijatna, opremljena kuhinjom sa frižiderom, televizorom, kupatilom ( tuš/WC ) i balkonom. Vila raspolaže klima uređajem i čije se korišćenje doplaćuje na licu mesta. (7 € dnevno po studiju ). Ova doplata nije obavezna. Vila ima i Wi-Fi internet konekciju.

Vila MILTOS
Lokacija: Vila Miltos se nalazi u mirnijem delu Parge, na oko 150 metara od centra i na oko 350 metara od plaže.Opis: Vila Miltos se nalazi odmah uz hotel Bakoli, na oko 150m od samog centra Parge. Vila raspolaže dvokrevetnim studijima sa pomoćnim ležajem manjih dimenzija koje moze da koristi jedna odrasla osoba. Svaka smeštajna jedinica poseduje kompletno opremljenu čajnu kuhinju , kupatilo (tuš/WC), TV i terasu. Vila raspolaže klima uređajem i čije je korišćenjese doplaćuje na licu mesta 5 € dnevno po studiju , kao i Wi-Fi. Svaka soba ima peškire. Vila takođe ima i parking. Sve smeštajne jedinice su u prizemlju.

Vila ANNA ex VULA– u centru
Lokacija: Nalazi se na oko 100 metara od centra i na oko 300 metara od mora.
Opis: Nalazi se u mirnijem delu Parge. Vila raspolaže dvokrevetnim studijima(maksimalno za dve odrasle osobe i dete do 6 godina na zajedničkom ležaju). Svaka smeštajna jedinica ima kompletno opremljenu čajnu kuhinju u okviru sobe, kupatilo (tuš/WC), TV, balkon, kao i klima uređaj čije se korišćenje doplaćuje na licu mesta (5 € dnevno po studiju / sobi). Ova doplata nije obavezna. Gostima je na raspolaganju Wi-Fi internet.
Kompletno renovirana vila!
Vila TOUSIS- u centru
Lokacija: Nalazi se na oko 150 metara od centra i na oko 300 metara od mora.
Opis: Vila Tousis se nalazi na odličnoj lokaciji, veoma blizu centra Parge. Vila raspolaže dvokrevetnim( maksimalno za dve odrasle osobe) i trokevetnim studijma (maksimalno za tri odrasle osobe) koji su kompletno renovirani. Smeštajne jedinice poseduju kompletno opremljenu čajnu kuhinju u okviru sobe, kupatilo (tuš/WC), TV, balkon, kao i klima uređaj čije se korišćenje doplaćuje na licu mesta (5€ dnevno po studiju).Ova doplata nije obavezna. Vila ima i Wi-Fi internet konekciju.

 Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
 Zbog poštovanja satnica predviĊenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadrţavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe raĉuna i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
 Molimo Vas da paţljivo proĉitate Opšte uslove putovanja
 Organizator putovanja je Turistička agencija VIVA, licenca OTP br. 107/2016. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Turističke agencije VIVA. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 Cenovnik za Jonske Bisere ( Sezona 2019, 10 dana, autobus) br.1 od 25.01.2019.


ORGANIZATOR:VIVA TRAVEL                    POSREDNIK:ANK TOURS
Licenca OTP br.107/2016.                        BULEVAR OSLOBOĐENJA 57,NOVI SAD
                                                              TEL:021/544-144