NAJLEŠA JEZERA ITALIJE


PROGRAM PUTOVANJA:
1. dan  BEOGRAD
Polazak oko 18:00 časova sa dogovorenog mesta (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna voţnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Bergamu.
2. dan   BERGAMO
U prepodnevnim časovima dolazak u  Bergamo. Razgledanje grada koji zovu i „Grad teatra“. Bergamo je poznat i po tome što je gradsko jezgro potpuno okruženo srednjovekovnim zidinama. Šetnja gradskim trgom, glavnom ulicom i  istorijskim centrom Bergama. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
3. dan  BERGAMO – LAGO DI MAGGIORE 
Doruĉak. Nakon doručka, polazak  ka jezeru  Lago Di Maggiore. Jezero ima površinu od 212 km² i  drugo je jezero po veličini u Italiji i jedno od najdubljih jezera Evrope. Fakultativni izlet uz posetu prekrasnim Boromejskim ostrvima:  Isola Bella i Isola Dei Pescatori, vlasništvo porodice Boromini. Isola Bella je ostrvo-palata iz 1632. godine poznato  po vrtovima, koji se stepenasto spuštaju i imaju čak 10 terasa. Ostvo Pescatori je naseljeno tokom cele godine i poznato po obilju restorana i kafića. Slobodno vreme za individulane aktivnosti. U poslepodnevnim satima odlazak  do mondenskog mesta Stresa, poznatog po vilama izuzetne arhitekture i sa prelepom vegetacijom. Obilazak istorijskog centra grada. U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.
4. dan  BERGAMO – LAGO DI COMO – LECCO  
Doruĉak. Nakon doručka, polazak ka jezeru Komo. Jezero Komo je najpoznatije i napopularnije jezero Italije.Predstavlja oazu prirodne lepote, mira i tišine. Sa jezera se pruža veličanstven pogled na planine San Salvadore i Bre. Obilazak grada Koma, poznatog po šetalištu, srednjovekovnoj četvrti oko trga Cavur i katedrali od belog mermera iz XIV veka. Mogućnost fakultativne vožnje brodićem po jezeru. Nakon obilaska  odlazak do mesta Lecco, koje se nalazi na poluostvu koje deli jezero na dva dela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti po tipičnom gradiću ove regije, poznatom po Baziliki Svetog Nikole, koja dominira mestom. Lecco je poznat i po tri mosta od kojih je najstariji sagrađen još u XIV veku. Povratak u hotel. Noćenje.
5. dan  BERGAMO  – LAGO DI GARDA – SIRMIONE 
Doruĉak. Napuštanje hotela . Odlazak do jezera Garda, najvećeg jezera Italije,  koje cele godine posećuju turisti iz svih krajeva sveta, a ono to duguje svojoj prirodnoj lepoti, blagoj klimi, ali i tipičnoj vegetaciji. Na južnim obalama jezera nalazi se čuveni  grad Sirmione, čiji su glavni istorijski simbol Katulove pećine (Grotte di Catullo).  U ovom popularnom gradu nalazi se zamak Skaliger sa retkim primerom srednjovekovne odbrambene luke, Crkve Santa Maria Magiore.Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U kasnim popodnevnim  časovima polazak za Beograd. Noćna voţnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu. 
6. dan  BEOGRAD
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.  ( Kraj usluga )

Paket aranžman  / autobuski prevoz, smeštaj i obilasci


Termin putovanja                              cena po osobi 

07.03.-12.03.2018.                     SPECIJALNA PONUDA
                                                             155€ 
                                                             175€

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate.Cena iz tabele je u evrima

CENA ARANŢMANA OBUHVATA:
•prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu  (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
•smeštaj u Bergamu  (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama  
• obilaske prema programu
•troškove organizacije i vođenja aranžmana
•usluge licenciranog pratioca grupe
 
CENA ARANŢMANA NE OBUHVATA: 
•međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 35.000 €) – 7 € (osobe od 18 – 69 god.), 5 € (deca od 0 meseci – 17,99  god.),  13 € (osobe od 70 – 84 god.) 
•Osiguranje od otkaza ili prekida turistickog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama ili putem telefona.
PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA
•obaveznu gradsku komunalnu taksu, plaća se na recepciji hotela – za boravak u hotelima sa 2 i 3* – 2,5 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* –3,50 € po noćenju / po osobi.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podloţne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno): 
•Izlet na Boromejska ostrva (vožnja brodom po jezeru i obilazak palate) - 30 € odrasli /20 € deca 
•Vožnja brodom po jezeru Como - 15 € odrasli / 10 € deca


NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti organizovani od strane lokalne  agencije, ino- partnera organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.
 
DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  40% od cene aranžmana
 
POPUSTI:  
•deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
•deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)    
•treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5% 
 
SOPSTVENI PREVOZ:  
•CENA ARANŢMANA SE UMANJUJE ZA 60 € (odrasli) i 35 € (deca od 2-12 god.) 
•pre polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemalje
•postoji mogućnost dodatnih noćenja uz doplatu u gradovima po izboru (raspitati se u agenciji)
 
OPIS I LOKACIJA HOTELA: 
Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u nekom od navedenm  hotelima do popune mesta:
        
•U Bergamu  (Italija )
B&B Bergamo 3*  http://www.hotel-bb.com/it/hotel/bergamo
Hotel se nalazi u blizini centra grada. Hotel ima restoran, bar, WiFi. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon, fen, sef.Doručak – kontinentalni švedski sto
 
POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranţmana):

GRAD                            MESTO POLASKA                 CENA POVRATNOG TRANSFERA 

SUBOTICA           parking kod radničkog univerziteta                      25 EUR
NOVI SAD               parking kod železničke stanice                         15 EUR

•OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Zagreb do graniĉnog prelaza Batrovci (granica sa Hrvatskom)  

NAĈINI PLAĆANJA ARANŢMANA:
1.30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
2.30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (uz doplatu od 1,5 %  po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do: 
Za polaske od 01.01. do 01.02.2018……….………….............15.04.2018.
Za polaske od 01.02. do 01.04.2018……….…………....…….15.06.2018.
Za polaske od 01.04. do 01.06.2018……….…………....…….15.08.2018.
Za polaske od 01.06. do 01.10.2018……….…………....…….15.12.2018.
Za polaske od 01.10.2018. do 01.02.2019……………....…….15.04.2019.
3.platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)
4.30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Banke Inteza (Visa, Master i American Express) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Viva
5.30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Komercijalne banke (Visa, Master i Dina) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Viva.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA: 
•U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
•Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
•Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
•U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.
•Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
•Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV,  klima uređaj...)
•Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije

OPŠTE NAPOMENE:                          
Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
•Kod autobuskih aranžmana  predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
•Svaki komad prtljaga mora biti obeleţen Viva obeleţivaĉima sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona)
U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od  mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog                 ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.
Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije 
•Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...) 
•Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom  putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
•Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
•Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
•Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
•Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
•Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
•Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije TAX FREE)
•Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu

•Molimo Vas da paţljivo proĉitate Opšte uslove putovanja
•Organizator putovanja je Turistička agencija VIVA, licenca OTP br.107/2016. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima

ORGANIZATOR:VIVA TRAVEL                   POSREDNIK:ANK TOURS
Licenca OTP br 107/2010                       BULEVAR OSLOBOĐENJA 57,NOVI SAD 
                                                         TEL:021/544-144