ATINA

PROGRAM PUTOVANJA:
1.dan (28.04.2017., PETAK) BEOGRAD...
Polazak autobusom sa parkinga preko puta Otvorenog tržnog centra (tzv. Buvljak) u 19.00h. Vožnja kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku sa usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora…
2.dan (29.04.2017., SUBOTA) ...ATINA
Dolazak u Atinu. Smeštaj u hotelu i slobodno vreme za odmor. Nakon kraćeg odmora, zajednički odlazak pešice ili metroom do dela Atine u podnožju Akropolja: Anafiotika - jedinstveno, skriveno naselje sa tipičnom kikladskom arhitekturom, Plaka i Monastiraki - jedno od najboljih mesta za opuštanje i uživanje u mnogobrojnim kafićima i restoranima, kao i u prodavnicama odeće, obuće, tradicinalnih začina, antikvarnicama… Individualni povratak u hotel. Noćenje.
3.dan (30.04.2017., NEDELJA) ATINA - ARGOLIDA (KORINT - MIKENA - EPIDAURUS - NAFPLION) - ATINA
Doručak. Nakon doručka, slobodan dan ili fakultativni celodnevni izlet na Argolidu (Peloponez) sa obilaskom Korintskog kanala, prelazak mostom sa Atike na Peloponez, prolazak pored Tirinsa i obilazak Epidaurusa - čuveno antičko pozorište, zatim odlazak do Nafpliona - stare grčke prestonice i obilazak ostataka “zlatne” Agamemnonove Mikene sa Lavljom kapijom, kraljevskim grobovima i tzv. Atrejevom riznicom. Povratak u Atinu u kasnim popodnevnim satima. Slobodno veče. Noćenje.
4.dan (01.05.2017., PONEDELJAK) ATINA - PIREJ - GLIFADA - ATINA
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni poludnevni izlet - Atina sa panoramom Akropolja, Pirej, Glifada. Panoramsko razgledanje grada uz pratnju lokalnog vodiča: trgovi Omonija i Sintagma, Parlament, Hadrijanova vrata, Zevsov hram, stari Olimpijski stadiona, Predsednička palata i prisustvovanje smeni predsedničke straže - Evzoni, panorama Akropolja i stare Agore. Nakon toga polazak za Pirej i Glifadu, slobodno vreme za šoping i ručak u nekom od restorana duž obale. Povratak u Atinu u popodnevnim satima. Uveče fakultativni odlazak na večeru u tipičan grčki restoran - taverna. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
5.dan (02.05.2017., UTORAK) ATINA - AKROPOLJ…
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela oko 10.00h i slobodno vreme za šetnju, obilazak muzeja i šoping. Fakultativni obilazak drevnog Akropolja - hram boginje Atine Partenon, Propileji i Erehtejon. U 19.00h polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Grčku, Makedoniju i Srbiju sa usputnim pauzama radi odmora.
6.dan (03.05.2017., SREDA) ...BEOGRAD
Dolazak u Beograd oko podneva. Kraj putovanja.


ORGANIZATOR:PLANA TOURS                   POSRENIK:ANK TOURS
licenca OTP 506 / 2010 od 04.03.2010.     BULEVAR OSLOBOĐENJA 57,NOVI SAD

                                                                          TEL:021/544-144